Снимка: Булфото, архив

Още ревизори от офиса на Националната агенция за приходите в Сливен се включват в проверките за данъчни нарушения в търговските обекти. При неиздаване на касови бележки актовете ще бъдат съставяни на място. Това съобщи Стефка Каменова, главен инспектор по приходите.

По думите й ревизорите ще правят проверките в извънработно време и в почивните дни. Наказателните постановления ще бъдат както за самите лица, неиздали фискален бон, така и за управителите на търговските обекти.

Според НАП работодателите нареждали в търговските обекти касовите апарати да работят само в краен случай. Системата за дистанционна връзка периодично давала данни за спад на оборотите на определени групи търговци след 17,30 ч. в делничните и през почивните дни.

Проверяващите ще изискват и информация за закупените и реално продадени билети за различни мероприятия с развлекателен характер като на място ще бъдат проверявани регистрите на ценните книги и номерата на билетите, посочва Каменова, цитирана от БТА.

От НАП напомнят също, че глобата за физическо лице, което не издаде касова бележка, е до 500 лева, а за юридически лица, укриващи обороти, може да се стигне и до запечатване на търговския обект.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase