Проф. Димитър Стойков. Снимка: архив, БТА

Няма да си подам оставката, категорично. Това обяви в извънредно изявление днес кметът на Плевен проф.Димитър Стойков.

Градоначалникът отговори на организираните снощи от няколко парти и организации автопоход и митинг с настояване да освободи поста си. Според протестиращите кметът работел незаконно на три места и не изпълнявал предизборните си обещания.

"Общината има пилот, самолетът лети уверено и въпреки старанието на много хора, работата не е смутена", коментира обаче кметът, цитиран от БТА.

Според него са протестирали около 50 души, а сред тях били забелязани "и видни фигури от криминалния контингент".

Кметът показа снимки, които е направил снощи пред дома си в Радишево, на които се виждат три автомобила с 18-20-годишни водачи. Той каза, че те били изпратени от протестиращите и тероризирали семейството му с нецензурни думи и обиди, а когато излязъл пред къщата си, за да ги снима - избягали.

Стойков заяви още, че му се пречело непрекъснато с изпращане на доноси до различни ведомства, но всички те били проверени и се оказало, че общината се справя успешно с изпълнението на европейските проекти, които в момента са за над 100 млн.лв.

Той посочи модернизацията на площада, на тролейбусния транспорт и строителството на депото, които били бавени десетки години от предишното управление.

Ще работя за Плевен с правителството, защото представлявам всички плевенчани, допълни Стойков и посочи, че очаква на 10 май с премиера Пламен Орешарски да бъде направена първа копка за нов завод - голяма чуждестранна инвестиция в Плевен, с която ще бъдат разкрити около 600 работни места.

Проф. Стойков каза, че се чувства необходим и като специалист хирург, и като лектор по хирургия на английски език, и ще продължи да го прави, защото има енергия. Той даде конкретни примери, при които напоследък като лекар е спасил пациенти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase