Снимка: Reuters, архив

Отпада планираното от "Слънчев бряг" АД въвеждане на пропускателен режим в курорта от 1 юни. Окръжната прокуратура в Бургас е разпоредила премахване на пропускателния режим в курорта, съобщават от Съюза на собствениците – Слънчев бряг.

Прокуратурата е постановила също, че дружеството „Слънчев бряг“ АД няма право да събира такси за преминаване в зона „Слънчев бряг – изток“.

Планираното въвеждане на пропускателен режим и такси от „Слънчев бряг“ АД от 1 юни 2014 г. е незаконно, пише в съобщението до медиите.

Съюзът на собствениците в Слънчев бряг уведомява всички хотелиери, собственици на заведения и магазини, че не трябва да заплащат за влизането на превозни средства в курорта.

Съюзът на собствениците в Слънчев бряг от години изпраща сигнали до главния прокурор и до регионалния министър с настояване прокуратурата да отмени пропускателния режим за автомобили в курорта, който е наложен от държавното акционерно дружество “Слънчев бряг”.

Според хотелиерите и търговците обаче режимът създава проблеми за работата им през активния сезон.

Преди две години Окръжната прокуратура в Бургас излезе със становище, че държавното дружество не нарушава закона с установения режим. От Съюза на собствениците обаче смятат, че ръководството на държавната фирма превишава правата си и по този начин затруднява обслужването в комплекса.

Преди месец Съюзът на собствениците в Слънчев бряг обяви, че ще започне преговори с държавата за пълно отделяне на курорта "Слънчев бряг" от Община Несебър и обособяването му като самостоятелна единица. Като основни аргументи се посочват, че таксите, които община Несебър събира, се връщат като реинвестиции в курорта в много малък размер или изобщо не се връщат. 

Още икономически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase