Колата, с която е пътувало семейството. Снимка: Булфото

Мъж и жена от Кърджали, тяхната дъщеря и 4-годишното им внуче загинаха нелепо тази нощ край хасковското село Винево. Семейството, което е от Кърджали, било на гости в селото при свои близки.

Снощи около 22:00 часа четиримата кърджалийци се качили на семейния опел и тръгнали към Кърджали. Пътят им минавал през мост край селото, но заради проливните дъждове вчера в Хасковско основите на съоръжението били подкопани. Мостът се срутил, а автомобилът потънал.

Тази сутрин, след като водите се отекли, колата била открита, но в нея нямало и следа от хора. Първоначалната версия на органите на реда бе, че автомобилът е бил отнесен от водите, но по-късно станало ясно, че в колата е имало четирима души.

Водолази в момента претърсват близкия язовир край Винево. До този момент е открит трупа на по-възрастната жена.

Мостът край село Винево се поддържа от хасковската община Минерални бани. "Знаем за лошото състояние на моста. Съоръжението беше под постоянно наблюдение, не сме предполагали, че може да се случи такова нещо", коментира кметът на Минерални бани Мюмюн Искендер.

Той допълни, че на два пъти кметството е писало проект за ремонт на моста, но от фонд "Земеделие" не са го одобрявали, тъй като част от площта, включена за ремонт в проекта, попада в землището на кърджалийското село Черноочене.

Въпреки това спешни мерки за ремонтиране на моста ще бъдат взети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase