Сградата на общината. Снимка: БулФото

Арестът на зам.-кмета по финансите Алексей Зелов няма да нанесе негативи в работата на общината, смята кметът на Плевен проф. Димитър Стойков, който прекрати отпуската си, за да участва в днешното заседание на Общинския съвет.

Стойков смята и че случаят няма да се отрази на финансовото състояние на общината.

Още по темата
Както Dnes.bg писа, при съвместна акция на ДАНС и прокуратурата в общината във вторник Зелов беше арестуван с подкуп, а вчера беше привлечен като обвиняем.

Според плевенския кмет разследването срещу Зелов нямало да даде последствия и при изпълнението на европейските проекти, по които общината работи, предаде БТА.

Димитър Стойков информира общинските съветници, че е определил функциите на Зелов да бъдат поети от финансиста Евгени Генов, който е от общинската дирекция за финансов контрол.

Десният общински съветник Георг Спартански припомни, че отдавна е поставил проблема, че като чужд гражданин Зелов незаконосъобразно е изпълнявал функциите на заместник-кмет и временен кмет в отсъствието на Стойков през двегодишен период.

Проф. Стойков отговори, че според юристите в общината нямало нарушение на закона при назначението на Зелов, който е руски гражданин със статут на постоянно пребиваващ чужденец у нас.

Общинският съветник Пенчо Карагьозов от групата на БСП заяви, че кметът и ГЕРБ трябва да поемат ясно политическата отговорност за "скандалния случай със Зелов", "който е нанесъл петно на Плевен и общината с трайни последици в бъдещето". Това ще се отрази на интереса на бизнеса към града, смята Карагьозов.

По-късно днес по време на заседанието на Общинския съвет се очаква групите в него да излязат с декларации във връзка с проверката на ДАНС в общината и ареста на заместник-кмета Зелов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase