Пострадалото момче. Снимка: Булфото

63-годишната учителка по български и руски език от хасковското село Динево ще бъде съдена. Причина за това стана инцидентът от четвъртък, когато преподавателката счупила лакътната става на петокласника Огнян.

Учителката влязла в час по български език с пръчка. Пострадалото момче и негов приятел решили да седнат на първия чин до катедрата на преподавателката, тъй като недобрата дисциплина на съучениците им пречела да чуват добре урока. Докато учителката била с гръб към учениците, някои от тях започнали да "мяукат".

Обръщайки се към класа, децата от задните чинове посочили с пръст Огнян и неговия приятел. Това за преподавателката било знак, че момчетата на първия чин развалят дисциплината. Замахнала с пръчката към тях. За да се защити, Огнян вдигнал инстинктивно ръката и отнесъл удара с лакътя си. Приятелят му отнесъл тояга по гърба, съобщиха за Dnes.bg от Регионалния инспекторат по образование.

Още по темата
Така Огнян се оказал със счупена лакътна става, а само преди няколко месеца било приключило лечението му за заздравяване на въпросната става.

Според разказите на децата 63-годишната учителка по български и руски език редовно влизала в час с тояга. "Поне да е по-малка, че с голямата много боли", казали пред експертите от РИО - Хасково потърпевшите учениците. По думите на децата "Госпожата не се държи като госпожа. С влизането си в час започва да крещи и да размахва тоягата". Седмица след инцидента учителката е уволнена, а тоягата - изгорена.

Според бащата на Огнян обаче психологическата травма, нанесена на сина му от нелепия инцидент, няма да отшуми бързо.

По думите му това не е първият инцидент в училището. "Неколкократно съм разговарял с директора за дисциплината в училището. Дори бях поел инициативата да наемем частна охрана", разказа бащата на пострадалото момче Янко Михайлов. Мъжът недоумява защо учителката, ударила сина му, не се свързала с него веднага след инцидента. Той отишъл при нея, а тя обяснила, че много обича Огнян и не е искала да го удари.

Нелепият инцидент в училището в хасковското село Динево се разследва от полиция и прокуратура. Регионалният инспекторат по образование пък прави пълна проверка на селското школо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase