Общ преглед

Започна дългоочакваният ремонт на пешеходната зона в центъра на морската ни столица Варна.

От сутринта работници махат старите мраморни плочи, поставени тук преди повече от 40 г., а на тяхно място ще поставят нови от гранит и клинкер, които ще са по-трайни.

Кметът на Варна Иван Портних намина да нагледа строителните работи и коментира пред журналисти, че в момента бул. "Княз Борис I" се е превърнал в символ на разрухата вследствие на предишното управление на града.

Според предварителните планове до началото на летния сезон трябва да бъдат подменени плочките от площад "България" до сградата на Драматичния театър, а през есента ремонтът ще продължи до хотел "Черно море".

Общата стойност на проекта, спечелен по Оперативна програма "Регионално развитие", е 5,5 млн. лева.

Във Facebook профила си Портних написа, че близо 20 млн. лева са отделени в бюджета на града за изграждане, ремонт и поддръжка на уличната мрежа, включително на прилежащите й тротоари и площадни пространства.

"През 2014 г. една от най-важните ми задачи е основният - траен, без кръпки и компромиси, ремонт на улиците в града. Това ще става с финансиране от няколко източника: по Проекта за интегриран градски транспорт - владиславовската част на "Трети март", "Ян Хунияди", "Мария Луиза", "Осми приморски полк", бул. "Левски". По Проекта за градско възстановяване и развитие - "Княз Борис I" от Летния театър до Почивка, ул. "Мара Тасева" и бул. "Първи май" в "Аспарухово". Най-неотложните ремонти, за някои от които поискахме, но не получихме финансиране от държавата, заложихме в бюджета на Община Варна за 2014 г. Той трябва да бъде гласуван в сряда, за да започнем още през март работа", допълва той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар