Уволнени корабостроители пред портала на предприятието. Снимка: Булфото

Заводът "Бургаски корабостроителници" ще продължи да работи, но като ново дружество и с ново име - "Барабел", като негов директор ще бъде бившият изпълнителен директор на дружеството Димитър Кимрянов. Предметът на дейност ще се запази. Това съобщиха тази сутрин след среща с изпълнителния директор на завода представители на уволнените работници. На срещата не бяха допуснати медии и омбудсманът Таню Атанасов.

Още по темата
Петимата души, които преговаряха на срещата тази сутрин с изпълнителния директор на завода Деян Дянков, съобщиха още, че почти всички 150 души ще се върнат с времето на работа.

Работниците не трябва да очакват изплащането на старите дължими шест заплати от 2010 година, тъй като ръководството не е поело ангажимент за тях.

Изплащане на заплати от 2013 може да има евентуално, след като към корабостроителницата започнат да постъпват плащания от фирми, които дължат пари. Неизплатените заплати от 2010 могат да бъдат потърсени по съдебен път.

На 6 декември миналата година 150 работници бяха уволнени от "Бургаски корабостроителници". Към момента те са получили възнагражденията си за септември, а голяма част от тях имат да получават по шест заплати за 2010 година. Три пъти корабостроителите излизаха на протест и блокираха кръстовища в централната част на Бургас.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase