Снимка: архив, БТА

Заседнали тежкотоварни камиони блокираха пътя Русе-Бяла, който беше затворен за около пет часа, съобщи
изпълняващият длъжността директор на Областното пътното управление Пламен Петков, цитиран от БТА.

Той обясни, че въпреки предупреждението камионите да се движат задължително с вериги, шофьори не са го спазили. Тировете заседнали на две места по трасето - между село Волово и разклона за Борово и край разклона за Две могили.

Обстановката е била усложнена и от обилния снеговалеж и от силния вятър, като на места имаше двуметрови преспи.

"Пътуваме от София за Русе. От 21,30 часа стоим в колоната, на 5 километра от град Бяла, и до момента сме се придвижили с километър", обясни 25-годишният шофьор на камион Георги Цанев, който допълни, че десетки превозни средства чакали на опашката.

Републиканските пътища са проходими при зимни условия, съобщиха от АПИ. Температурите са в интервала от минус 8 до плюс 5 градуса.

Времето над страната е предимно облачно. Слаб сняг вали в областите Сливен, Русе, прохода "Шипка" и Прохода на Републиката. Вятър духа в областите Варна, Разград, Силистра, Русе.

Пътните настилки са мокри, на места заснежени, частичнозаледени, почистени и обработени. Намалена е видимостта поради мъгла до 100 м в района на магистрала "Хемус" между тунелите "Витиня" и "Топли дол" и в Лом.

Временно се ограничава движението на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета в проход "Котленски".

Обработки срещу заледяване са направени на опасните и стръмни участъци на територията на София. Работили са 21 снегопочистващи машини. Към момента градският транспорт се движи навсякъде по маршрута си, съобщиха от Столична община.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase