Снимка: архив, Булфото

Безсрочната окупация на Ректората на Софийския университет "Св. Климент Охридски" продължава, съобщи за БТА студентът Борис Рангелов от "Ранобудните студенти".

Тази нощ около 300 студенти пренощуваха в СУ, каза той и добави, че вече над 300 преподаватели са се подписали в подписката в защита на исканията им – оставката на кабинета "Орешарски" и предсрочни избори.

Още по темата
От Софийския университет пък обявиха, че продължават проговорите на ръководството на ВУЗ-а с представители на протестиращите студенти.

Учебни занятия и днес няма само в Ректората, а във всички останали сгради на висшето училище се учи.

В УНСС през тази нощ също са останали 30 студенти в окупираната вчера аудитория 2006 на висшето училище.

15 студенти са прекарали нощта и в окупираната 5-а аудитория на Пловдивския университет.

Очаква се всеки момент да започне събирането на подписи пред сградата на Ректората. Обсъжда се и вариант, в който студенти от града под тепетата да тръгнат за столицата в подкрепа на колегите си.

Вече трети ден продължава окупацията и на 321-ва аудитория във Великотърновския университет.

През нощта в сградата са останали да пренощуват 6 студенти, които твърдят, че имат подкрепата на своите родители, роднини, приятели, колеги, което им дава сили да продължат.

Макар вчера студентите от Бургас да останаха неутрални, днес четирима младежи са окупирали стая 222 в Бургаския свободен университет, съобщи "Фокус".

Протестиращите са двама души от Юридическия факултет и двама от специалност "Журналистика".

Учебният процес във ВУЗ-а обаче протича нормално.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase