Общ преглед

Фургонният лагер за бежанци в Харманли се пръска по шевовете. Към тази сутрин в бившите казарми в града на Белоногата са били настанени 730 души при капацитет от 450.

Фургоните са препълнени. Новодошлите се настаняват в три помещения - в столовата, бъдещата стая за гледане на телевизия и в помещението, което е трябвало да бъде превърнато в детски кът.

С помощта на сирийска организация 80 души днес са били изведени и настанени на частни адреси. Така днес следобед бежанците в Харманли останаха 650, което е с 200 души над капацитета.

На бежанците са осигурени легла, но те предпочитат да спят на земята. Нямат все още ток.

Голям проблем е и храната. Единственото, което получават настанените в Харманли, са пакетите със суха храна за 5 дни напред, които са крайно недостатъчни. Лагерът е от затворен тип и чужденците не се пускат навън, за да си купят дори хляб. Те умоляват всеки, който може да помогне и да им занесе храна, да го направи.

В палатките, които също са подредени до фургоните в Харманли, все още настанени няма заради ниските температури. Пет от петдесетте палати вече са изравнени със земята. Бежанците взели въжетата и направили люлки на децата си. При необходимост на палатки могат да бъдат настанени 500 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар