Снимка: Булфото, архив

Вътрешното министерство се готви да закрие три центъра за обучение на пожарникари и сержанти и да ги превърне в бежански лагери, съобщиха депутатите от ГЕРБ Веселин Вучков, Ксения Тилева и Павел Христов.

Става въпрос за полицейското училище в Казанлък, както и полицейското и пожарникарското във Варна. Вучков призна, че няма официална информация по темата, но данните водели към подобни намерения на правителството.

Той обясни, че кабинетът не проявява никаква приемственост и не се вижда никаква стратегия. Според Вучков подобни решения трябва да се взимат след широк обществен дебат.

Вчера бях на "Военна рампа", тъй като там е моят избирателен район, и разбирам притесненията на гражданите, заяви още депутатът от ГЕРБ.

Ксения Тилева и Павел Христов – депутати от Казанлък и Варна, изразиха притеснения за икономиката на регионите им и последствията, които ще настъпят от настаняването на бежанци.

От думите им стана ясно, че те са против в техните избирателни райони да се настаняват бежанци, макар че отказаха да го кажат директно.

Тилева обясни, че полицейското училище съществува от 1971 и там се обучават над 700 души всяка година. Тя е притеснена, защото в града се намират въоръженията на Арсенал, а самият център е във военен полигон. Освен това по думите й Казанлък има цел да се превърне в туристически център.

Има изразени притеснения за безопасността на туристите, заяви пък Павел Христов относно настаняването на бежанци във Варна. Според него трябва да бъдат намерени региони, където да бъдат настанени бежанците, където това няма да се отрази на икономиката.

Според Вучков във въпросните полицейски училища са налети много пари и те не могат да сменят предназначенията си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase