Снимка: flickr

Дете на 15 месеца е с два счупени крака след рехабилитация. За случая сигнализира майката на момченцето, която описва преживяното в рехабилитационния център в Кюстендил като шок и ужас за семейството.

Малкият Георги започва страданията си още с първите си глътки въздух. Още при раждането му има съмнения за Детска церебрална парализа.

От тогава, вече година и 3 месеца семейството всеки ден пътува за София, за препоръчителните рехабилитации.

Допреди дни, когато поради липса на средства родителите решават да продължат процедурите в клона на Рехабилитационния център в Кюстендил. Попадат на Славка Ботева.

"Пет минути, след като почва да го пипа детето изпищя, стиска ръчички, ококори очички и само викаше О-О-О и нито диша, нито нищо, беше някакъв ужас, ние не знаем какво става. Тая жена как го пипна, какво направи, просто не ми стана ясно", обясни пред bTV случката Илияна Кръстанова, майка на Георги.

В продължение на 5 часа родителите обикаляли различни кабинети, за да разберат какво мъчи детето им. Лекарите в Кюстендил се оказват безсилни и пращат детето в "Пирогов". Там става ясно че крачета му са счупени, в областта на колената.

"Намерихме я рехабилитаторката и тя явно се уплаши от мъжа ми като го видя, защото тръгна към него и каза: “да, аз съм виновна, аз му счупих и двата крака, призна си, пълни самопризнания направи, даже вика аз чух, че изпука и мислех, че съм му счупила кръста", спомня си Илияна Кръстанова.

Проверка на случая вече е започнала Районната здравна инспекция и Закрила на детето. Резултатите ще станат ясни във вторник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase