Училището в Лом. Снимка: Facebook

Състоянието на ученичката, паднала от третия етаж на училище в Лом, е критично, обяви д-р Георги Савков, управител на МБАЛ "Св. Николай Чудотворец" в града.

"Борим се за живота й, поддържаме нормални жизнените функции - дишане и кръвно налагане, преливаме кръв и кръвни заместители. Правим всичко, което трябва да се направи. Дано всичко да се развие в нейна полза, защото е жалко такъв нелеп инцидент да се случи на толкова млад човек", коментира той пред "Фокус".

Още по темата

Лекарите поддържат постоянна връзка с Централна реанимация в София. На този етап, поради наличието на кръвоизлив в мозъка, съветът е ученичката да не се транспортира в столицата, за да не се задълбочи състоянието й.

"Много е рано да даваме каквито и да било прогнози, тъй като не знаем последствията от височинната травма. Те ще се проявят след един, два дни", допълни д-р Савков.

По думите му, момичето е докарано в болницата почти веднага след инцидента.

"Забавяне не е имало. Това е страшна травма и за децата, които са видели падането, и са намерили детето долу", каза той и определи случилото се като нелеп инцидент, за който няма виновен.

Установено е, че инцидентът е станал през междучасие. Учениците от класа й си хвърляли чантите през прозореца и ги закачали навън по прозорците. Надя се надвесила да вземе една от тях, откачила я, но при изправянето си загубила равновесие и паднала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase