Снимка: Булфото, архив

Общо 16 кг нелегално произведен и подготвен за незаконна търговия тютюн откриха инспектори от Митническото бюро в Разград към Митница "Русе" при извършените проверки в региона вчера и днес. Това съобщават от агенцията "Митници".

В дома на 39-годишен мъж от заветското село Брестовене митническите служители открили 11 кг тютюн за пушене, разпределен в 37 пакета по 300 грама. Собственикът на нелегалната акцизна стока нямал документ за произход, но заявил, че я е купил по интернет. Мъжът настоявал, че всичките 11 кг тютюн са за лична употреба. Стоката е иззета и на нарушителя е съставен акт за административно нарушение.

В същия регион, в село Медовене, тази сутрин митническите инспектори са открили 49 пакета по 100 грама тютюн за пушене. Конфискуваното количество - 4,9 кг, е било укрито в постройка, прилежаща към дома на 38-годишна жена от селото. Пред инспекторите тя заявила, че е купила стоката от непознат мъж, който минал и предложил тютюна на изгодна цена. Тя също заявила, че тютюнът е за лична консумация. Тъй като държането на акцизна стока без документи е наказуемо по закон, на нарушителката е съставен акт за административно нарушение и тютюнът е иззет, посочват от агенцията.

В съобщението се допълва, че вчера в разградското село Дянково е открит нелегален казан в момент на изваряване на ракия. Това е 44-ят за тази година нерегистриран малък обект за дестилиране на алкохол, разкрит от служители на Митница "Русе".

Само през август иззетите в момент на работа нелегални казани на територията на русенската митница са 16, допълват от агенцията "Митници".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase