Снимка: Булфото

Нов пожар избухна край Стара Загора. Този път огънят бушува край село Змейово, съобщи областният управител Живка Аладжова.

Подпалени са близо 200 декара, сред които 50 декара борова гора. Огънят гори в близост до ЖП моста, който минава над пътя Стара Загора – Казанлък. На мястото на пожара са кметът на Стара Загора Живко Тодоров, зам.-кметът Йордан Николов и кметският наместник на Змейово Никола Пеев.

В момента четири коли на пожарната гасят огъня, като най-вероятната причина за него е скъсан далекопровод. Очакванията са пожарът да се разрасне през следващите часове, тъй като местността е с иглолистна и широколистна гора, отбелязват от общината.

Още по темата

Пътят Стара Загора - Казанлък не е затворен, но движението е ограничено, като е организиран пропускателен режим за автомобилите. Към момента продължава да се движи ЖП транспортът, който преминава по моста.
 
Локализирани са другите два пожара – над кв. „Три чучура - север” и на сметището на Мандра баир, където сутринта ръководството на Община Стара Загора изпрати четири водоноски.

Предстои и засипване с пръст на сметището където има нови възпламенявания.

Кметът Живко Тодоров разпореди да бъде осигурена минерална вода и храна за всички, които участват в гасенето на пожарите 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase