Снимка: Dnes.bg

Близо 30 души се събраха в неделя по обед на възловото кръстовище на Околовръстния път за магистрала „Тракия” край Пловдив. Недоволните от политиката на кабинета Орешарски направиха опит да блокират пътя, който в обратна посока водя към Смолян, но бяха спрени от полицията.

Веселин Халачев - един от недоволните направи опит да отвлече вниманието на униформените като издигна обидни плакати срещу управляващите и се преоблече като проститука.

„Девствена съм, правя го от време на време, но Орешко ми взе работата”. С тези думи мъжът посрещаше колите на входа на Пловдив и обяви, че днес работи с 5% отстъпка.

Полицията провери личните документи на протестиращите, а плътен кордон от полицаи не допусна никой да стъпи на пътното платно.

Още по темата

„Тук сме да ви дадем полицейско разпореждане да не нарушавате законите на България.”, заяви инспектор Любомир Рашков от дирекцията на МВР в Пловдив.

„Искаме мафията да си ходи, не искаме тези да ни управляват”, заяви един от протестиращите.  „Стига са ни лъгали, не издържаме повече, затова сме тук”, беше друго пмнение на недоволен. След като на няколко пъти разиграваха полицията за мястото на блокадата, в крайна сметка протестиращите останаха на сянка за около час и скандираха по адрес на правитеството. Част от хората бяха обърнали българския трибагреник наопаки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase