Снимка: Булфото, архив

Опит за кражба в трафопост остави без електричество част от квартал "Чайка" във Варна, съобщиха от електроразпределителното дружество "Енерго Про".

Извършителите са проникнали в заключения трафопост в ранните сутрешни часове. Опитвайки се да откраднат медните проводници, свързващи трансформатора с главното табло, те са предизвикали късо съединение, след което са избягали.

Аварийният екип на компанията е намерил трафопоста оставен отворен. Подаден е сигнал на телефон 112. На мястото са пристигнали дежурен офицер и експерт от Второ РПУ-Варна, които са извършили оглед на трафопоста и са съставили протокол. По случая е образувано дознание.

Вследствие на предизвиканата авария, електрозахранването на клиентите, живеещи в няколко блока в квартала е било прекъснато в 3.47 часа сутринта. След приключване работата на полицията, екипите на дружеството започнаха да работят по отстраняване на повредите в съоръжението, уточняват от "Енерго Про". В 13.00 часа електрозахранването на всички клиентите е било възстановено.

Щетите за компанията от престъпното деяние възлизат на около 1800 лева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase