Венцислав Каймаканов Снимка: БТА

Близо 20 души се събраха тази сутрин пред Областната управа в Пловдив срещу назначаването на Венцислав Каймаканов на поста, за когото се твърди, че е от квотата на ДПС. Губернаторът се опита да потуши страстите. Той беше посрещнат от протестиращите пред администрацията с призив за оставка.

Каймаканов се опита да разговаря с тях, но без успех. След два часа, когато страстите се успокоиха, той успя да се срещне с тях и ги увери, че не е назначен от квотата на ДПС. За слуховете обвини лидера на БСП в Пловдив Георги Гергов.

„Обеща пред всички стачкуващи, че ако се докаже, че е издигнат от ДПС, публично ще се извини пред хората, от неговите приказки се убеждаваме, че той не е издигнат от ДПС”, заяви един от протестиращите. 

„Аз съм против статуквото, срещу тези които бяха на власт – СДС, ДПС, БСП, ГЕРБ... всички трябва да бъдат в Белене”, призова друг протестиращ.

Още по темата
На площада пред Областна управа Каймаканов разговаря с всеки един протестиращ и ги увери, че никога не е бил член на партия и помоли да не го свързват с ДПС. 

„Според мен всичко идва от статуквото, което иска да запази положението си – най-интересното беше за града да се появи информацията, при положение че правителството е експертно и аз никога не съм бил член на никоя партия”, заяви пред Dnes.bg областният управител Венцислав Каймаканов. 

Губернаторът подчерта, че всеки ден влиза през главния вход на администрацията. Той прие и няколко сигнала на граждани, които искаха информация за решения на Общинския съвет. Протестиращите обявиха, че ще продължат да протестират, но недоволството им този път ще бъде насочено срещу правителството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase