Снимка: архив, Булфото

Операция на лявата предмишница на самозапалилия се 31-годишен мъж от Димитровград са извършили днес медиците от Клиниката по изгаряния, пластична и възстановителна хирургия на УМБАЛ „Свети Георги” – Пловдив, съобщават от пресцентъра на болницата.

По време на интервенцията хирурзите са отстранили некрозиралата тъкан и са я заменили с кожен трансплантат от здрав участък от тялото на пострадалия. 

Следоперативният период ще продължи в Интензивния сектор на клиниката във флуидно легло, подходящо за пациенти с обширни термични травми, уточняват от лечебното заведение.

Още по темата
Dnes.bg припомня, че 31-годишният димитровградчанин е с 30% изгаряния, след като преди ден се опита да сложи край на живота си, като се самозапали. Около полунощ на 5 юни той напръскал дрехите си с бензин и драснал клечката.

Пламъците, обхванали тялото му за секунди, го уплашили и димитровградчанинът събудил сестра си, която спяла в съседната стая, за да изгаси огъня. Жената подала сигнал на телефон 112 и започнала с голи ръце да се бори за живота на брат си. До идването на специализираните екипи обаче тя получила 7% изгаряния в областта на пръстите, дланите и предмишниците на двете ръце. 

Двамата с брат си били откарани по спешност в Клиниката по изгаряния в Пловдив. Вчера специалистите от лечебното заведение са оперирали сестрата на самозапалилия се димитровградчанин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase