Снимка: Булфото

Българските превозвачи вдигат блокадата на граничните пунктове на страната ни с Турция, съобщи пред Dnes.bg зам. - председателят на Българската асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт Петко Ангелов.

Протестиращите получиха дългоочаквания писмен документ, подписан от валията на Одрин и българският министър на транспорта Кристиан Кръстев. Според документа през следващите 15 дни рестрикциите спрямо българските превозвачи ще отпаднат.

През това време министрите на траспорта на България и Турция трябва да се срещнат, за да договорят нови условия на работа.

Министърът на транспорта Кристиян Кръстев пристигна тази вечер при българските превозвачи на ГКПП "Капитан Андреево". Заедно с представители на протестиращите той отпътува на среща в турската страна, на която да бъде потвърдено, че властите в южната ни съседка отменят рестриктивните мерки спрямо българския бизнес.

Още по темата

Близо дни нашите превозвачи държаха блокирани граничните ни пунктове с Турция - ГКПП "Капитан Андреево" и ГКПП "Лесово". През това време стотици тирове образуваха километрични опашки на двата гранични пункта.

Десети други шофьори пренощуваха по паркингите за товарни автомобили край Петолъчката и в Хасковско. Очаква се през следващите няколко дни опашките да бъдат изчистени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase