Кирил Йорданов Снимка: БТА

Бившият кмет на Варна Кирил Йорданов продължава да изпраща писма до медиите, въпреки че всеки път обещава да е за последно и вече не е начело на морския град.

Този път за новото писмо на бившия кмет е изказване на Пламен Орешарски, който в неделя заяви, че Варна трябва да си върне славата на най-добър за живеене град в страната.

В писмото Йорданов надълго и нашироко припомня за годините, в които Варна водеше класацията за най-добър град за живеене в България, като изнася факти и цифри за тройната коалиция и ГЕРБ. 

“Не крия, че ми беше приятно да чуя г-н Орешарски да свърже името на Варна с класацията “Най-добър град за живеене в България”. Намирайки се именно в нашия град в края на отминалата седмица, визирайки своя евентуален бъдещ принос за развитието и разхубавяването на морската столица. Накрая той допълни, че въпросното национално признание се било случило на Варна по времето, когато той бил финансов министър", припомня Йорданов. 

"Самото припомняне на тази тема звучи някак свойски, сближаващо – по домашному, бих казал, въпреки че не съм съхранил спомен за посещение на г-н Орешарски в общината. Нито за негова покана да поговорим за проблемите на Варна в министерството, което ръководеше. През всичките 4 години от мандата му на финансов министър!”, пише бившият кмет на морския град. 

В следващите редове той обяснява, че правителството на тройната коалиция, както и това на ГЕРБ давали пари на града само по време на избори.

Кирил Йорданов не пропуска да спомене и настоящите кандидат-депутати, за които твърди, че след вота ще напуснат Варна, оставяйки в града само обещанията си.

Писмото завършва с цитат на германския канцлер Ото фон Бисмарк – “Най-много се лъже преди война и по време на избори” и пожелания за успех на “състезателите в предизборното строителство”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase