Майката Теодора, която обяви гладна стачка. Снимка: Булфото

Вече четвърти ден Теодора Димитрова гладува пред сградата на Община Варна срещу несправедливостите в местния ТЕЛК. Отчаяната жена живее в една от палатките пред местната управа и се надява някой от служителите вътре да й помогне.

Теодора има 17-годишна дъщеря, която страда от изключително рядко онкологично заболяване. “Борислава е единствената у нас с подобна диагноза, а за лечението й са нужни по 3000 лева на месец”, обяснява през сълзи майката.

Ужасяващият й разказ продължава с това, че детето й е преминало през 11 операции и 6 химиотерапии. Имало туморни образувания по половите органи, а следствие на лечението състоянието на бъбреците се влошило.

Tеодора не работи, откакто Борислава се разболяла. "Съпругът ми тегли 3 заема. Месечно получаваме 300 лева”, казва варненката, допълвайки,че семейството й е четиричленно.

Трагедията не спира дотук, след като от 60% инвалидност, ТЕЛК-Варна оставя дъщеря й с 0%. “Това е кошмарно. Как е възможно?”, пита невярващо Теодора.

Днес, след като гласът й беше чут от временно изпълняващия длъжността кмет на Варна доц. Христо Бозов, той й обеща бързо съдействие. “Ще направя проверка по становището на ТЕЛК-Варна и приоритетно ще придвижа молбата ви за помощ от общината веднага щом я входирате”, каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase