Отляво надясно - Дионис и Ани Грозданови Снимка: БТА

Четири месеца след като 19-годишната Ани спаси в пожар близо двегодишната си дъщеричка Далия и получи 30 процента изгаряния, семейството живее по приятели и роднини, тъй като огънят оставил дома им без покрив и втори етаж.

Сега младото семейство Ани и Дионис Грозданови от видинското село Тополевец търсят съдействие от видинския областен управител Цветан Асенов с молба да им осигури жилище и работа.

След огнения ад още без дом и без работа!
Пожарът избухнал през нощта на 22 ноември 2012 година във видинското село Тополовец. 19-годишната Ани Грозданова и дъщеря й Далия, тогава на 1 година и 4 месеца, тъкмо заспивали, а съпругът й Дионис не бил у дома.

Жената усетила пращене, което идвало от коридора. Отваряйки вратата, пламъците избухнали внезапно. Вероятната причина за възникналия огън е изгоряло табло. Ани обвила дъщеричката си в одеяло и минала през огъня в коридора, за да се спасят.

В паниката тя не успяла да отвори вратата на терасата, затова счупила стъклото и започнала да вика за помощ. Свекърва й, която живеела на долния етаж, се притекла на помощ. Ани успяла да подаде детето на бабата. Майката обаче получила 30% изгаряния и е транспортирана  с опасност за живота до „Пирогов“. Следват многобройни пластични и животоспасяващи операции.

Днес Ани е по-добре, но пластичните операции ще продължат. За тях обаче са необходими много средства, които са непосилни за семейството, което живее на социални помощи и детски надбавки.

Затова семейството се радва на всяка помощ, дошла от сърце. Обявена е и набирателна сметка със зов за помощ: BG 90 UBBS 800 210 90767130. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase