Снимка: Dnes.bg

Директорът на  пловдивската Хуманитарна гимназия, уволнил учителя Христо Данев, който организирал танца "Harlem Shake“ с ученици, е действал прибързано. Това каза  директорът на дирекция "Организация и координация“ в образователното министерство Лазар Додев.

Додев обясни, че директорът на училището е превишил правата си и е взел прибързано управленско решение, което за жалост се връща като бумеранг към обществото. 

Според него с това уволнение не се решават проблемите на училището, а се задълбочават. 

Очевидно е, че Христо Данев може да води добър диалог с младежите, след като е събрал 70 от тях в училищния двор в неделя. Той е много уважаван и обичан учител, който в последните години е имал едни от най-високите резултати на външното оценяване по английски език след 8 клас, посочи още Додев. 

Още по темата
Директорът на хуманитарна гимназия "Св. Св. Кирил и Методий" в Пловдив Соня Киркова от своя страна обясни по телефона, че единственото нарушение, което тя е извършила, е това, че не е предотвратила мероприятието. 

Не трябва да се забравя, че има още едно видео, заснето в училищна стая, при което децата са били застрашени, защото са подскачали по чиновете и са размахвали столове над главите си, добави тя. 

Не може да се организират подобни извънкласни занимания без знанието на ръководството, категорична е Киркова. Ако този танц изразява промяната и модернизацията, ще си подам оставката, заяви директорът на гимназията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase