Снимка: архив, Impact Press Group

Детонатор с малка мощност се е взривил в ръка на работничка във военния завод "Дунарит" в Русе. За инцидента потвърди директорът на предприятието Кръстю Кръстев.

Красимира К., на 47 години, подготвяла за обезвреждане детонатора, когато той избухнал в лявата й ръка. Инцидентът е станал малко преди 13.30 часа, предаде БТА.

"Жената работи в завода от 10 месеца. Минала е обучение и инструктаж", каза Кръстев.

Той обясни, че няма други взривени боеприпаси или пожар, който да предизвика авария.

Откарана е в съзнание в спешното отделение на русенската болница. Лявата й длан обаче е пострадала тежко - има разкъсани тъкани, обясни директорът на Спешна помощ в града д-р Пенка Бахчеванова. Ще бъде оперирана по спешност, след което ще бъде настанена за лечение в ортопедичното отделение, информираха от МБАЛ-Русе.

Кръстев обясни, че не може да се каже каква е причината за инцидента. Ще бъде назначена комисия, която да разследва случая.

Дежурна оперативна група от областната дирекция на МВР извършва оглед на мястото на инцидента, информира говорителят наполицията Даниела Малчева.

Това е пети инцидент на работното място от началото на тази година в Русе. Две трудови злополуки завършиха със смърт, а при други две работниците са получили леки наранявания.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase