Снимка: Архив Булфото

Неплатена сума от 26 хиляди долара е причината за убийството на турския бизнесмен, наемател на заведение по пътя Пловдив - Поповица. Това съобщи за Dnes.bg говорителят на Окръжната прокуратура в Пловдив Галина Минчева.

31-годишният Ендер Пендерли беше пребит до смърт преди 6 дни. От Окръжната прокуратура в Пловдив са установили, че реалните извъшители на убийството са двама турски бизнесмени и трима души от Столипиново.

Още по темата

Турските граждани – баща и син, са обявени за издирване, тъй като са напуснали България в нощта на убийството.

„Турските бизнесмени пристигнали в страната, за да си търсят парите от сделка за пълнители на електронни цигари и са събрали „подкрепление” от „Столипиново”, за да се саморазправят с мъжа”, съобщиха още от прокуратурата.

В нощта на убийството три коли и един бус тръгнали към заведението. В мъглата обаче се разпокъсали и на място първо пристигнала едната кола с роми. Там те били набити от персонала на заведението. По-късно обаче пристигнали и другите мъже. Тогава всички се разбягали и останали жертвата с още двама души. Със сопи, метални колове и бухалки те пребили наемателя на заведението, който по-късно починал в болница.

Нападателите ги грози доживотен затвор. Окръжният съд остави в ареста двама от заподозрените в убийството, а третият арестуван освободи под парична гаранция от 2000 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase