Снимка: архив Булфото

Въведени са временни ограничения на движението по автомагистралите "Тракия" и "Хемус", съобщават от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура" /АПИ/.

По автомагистрала "Тракия" пътната настилка е суха. В област Пазарджик се извършва "изкърпване" с топла асфалтова смес в посока Пловдив.

По "Хемус" настилката също е суха. В област Варна се извършва рехабилитация на естакадата "Девня" - затворено е
лявото платно от пътния възел "Суворово" до пътен възел"Неофит Рилски". Движението е пренасочено по пътя Русе-Варна.

В област Шумен - от пътев възел Каспичан до пътен възел Ветрино е затворено дясното платно, движението е пренасочено също по пътя Русе-Варна през Нови пазар - Ветрино и по пътя Ветрино-Провадия - до 30 ноември.

В област София за периода от 17 септември до 5 октомври поради ремонт на осветителната инсталация на лявата тръба на тунел "Ечемишка" /в посока към София/ в светлата част на денонощието, ще бъдат затваряни последователно активната и изпреварващата лента, като движението ще бъде пренасочвано в съседната лента.

Днес между тунел "Витиня" и тунел "Топли дол", км 30+600 среда -виадукт "Бебреш", се ограничава движението на пътни превозни средства по аварийната лента в светлата част на денонощието.

Сухи са пътните настилки и по магистралите "Марица" и "Люлин".

Опасност от падащи камъни има в Искърското дефиле, Кресненското дефиле, Прохода на републиката и други.

Затворени са проходите "Златишки" и "Твърдишки", а в "Дюлински", "Айтоски", "Вратник", "Шипка" и "Петрохан" е забранено движението на товарни автомобили.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase