Снимка: Архив Булфото

Стрелби на военните от полигона край хасковското село Корен подпалиха едновременно два пожара, алармираха от Областно управление "Пожарна безопасност и защита на населението".

Сигнал за инцидента е подаден около 18:00 часа вчера. В гасенето на пламъците се включват 7 екипа огнеборци, 55 военни и лесничеи.

Двата пожара са обхванали около 1800 дка широколистна гора и лесонепригодни площи. Първото огнище, което бе локализирано, е в близост до с. Елена.

Около 15:00 часа днес пожарникарите се справиха с огнената стихия на второто огнище, което се развиваше по посока язовир Иваново.

До края на деня на място ще останат да дежурят 3 екипа огнеборци. По думите на кмета на село Елена Иван Иванов вчера в района е прелетял военен самолет, от който са хвърляни бомби.

Действията на военните били част от подготовката за учение, което трябва да се проведе утре. Това на практика означава, че в четвъртък може отново полигона край Корен да пламне.

"За четвъртък и петък синоптиците прогнозират оранжев и червен код за Хасковска област. Нищо добро не ни чака в следващите дни", коментира началникът на Областно управление "Пожарна безопасност и защита на населението" комисар Николай Вълчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase