Снимка: архив, Булфото

Заради ремонт на естакада "Девня" е въведена временна организация на движението от пътен възел "Суворово" до пътен възел "Неофит Рилски" по магистрала "Хемус".

Затворено е лявото платно на магистралата, а движението е пренасочено по пътя Русе - Варна, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура".

На магистрала "Люлин" - в участъка от Софийския околовръстен път до втори пътен тунел, се подменят фуги на лявото платно.

Ремонти има и на магистрала "Тракия" в района на Пазарджик.

До 30 септември в интервала от 16.00 ч. до 22.00 ч. за последния работен ден и последния почивен ден от седмицата се забранява движението на тежкотоварни автомобили (включително с ремаркета и полуремаркета) с повече от две оси, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника по магистрали, пътища 1-ви и 2-ри клас (пътни участъци: Дебелец-Гурково, Стара Загора-Сливен, Бургас-Церово, Оряхово-Мизия, Пловдив-Смолян, Симитли-Гоце Делчев, Околовръстен път на София, Добрич-границата с Румъния).

Забраната се отнася за всички периоди, в които е определен повече от един почивен
ден. Тя не важи за коли, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти на температурен режим и живи животни.

При температура на въздуха над 35 градуса от 13.00 до 21.00 ч. се забранява движението на тежкотоварни автомобили с обща маса над 20 тона по републиканските пътища.

Забраната не важи за автомобили, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти на температурен режим и живи животни. За времето на забраната автомобилите трябва да изчакат извън платното, на подходящи места, без да пречат на останалите участници в движението по пътищата, напомнят от СБА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase