Събирането на подписи продължава. Снимка: БТА

Протестите на металурзите от ОЦК-Кърджали продължават. Работниците недоволстват срещу неясното бъдеще на предприятието и боксуващите преговори с потенциални инвеститори.

Още по темата

На палатковия лагер, изграден до паметника на Васил Левски в града, днес за втори ден продължава да се събира подписка в подкрепа на исканията на протестиращите работници.

През първия ден от започването на подписката, 1750 души се подписаха в подкрепа на исканията на металурзите.

След успешни разговори с представители на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма част от работниците са оттеглили молбите си за напускане и за момента остават на работа, за да поддържат производството.

Миналата седмица вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков заяви, че за момента няма инвеститор за предприятието заради голямата му задлъжнялост.

Дянков допълни, че кредиторите не са готови все още да опростят задълженията, а без това да се случи, много трудно някой ще вземе ОЦК.

Финансовият министър каза още, че ако дори един кредитор поиска несъстоятелност, то и останалите ще имат интерес да направят същото.

Припомняме, че металурзите от ОЦК излязоха на протест за неизплатени заплати през март. След дълги протести те получиха част от възнагражденията си, но по последни данни неизплатената сума за работни заплати в дружеството е близо 1,5 милион лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase