Димо Скорчев. Снимка: Община Видин
Димо Скорчев е претендент за званието най-сърцат кмет на България заради многобройните му инициативи, а най-затрогващата е, че той дарява част от заплатата си за издръжката на четирима малчугани от детската градина в Дунавци.
 
Щастливците са от социално слаби семейства и всеки път са различни, информира БТА.
 
Безработицата в Дунавци, което се намира на 10 км от Видин, е над 30%. В малкото градче с постоянен адрес живеят 2400 души, но поради близостта с областния център реално живеят над 3330 човека.
 
Преобладават пенсионери, има и голяма група ромско население, а и доходите на хората са много ниски. В единствената детска градина има около 70 деца.
 
В Дунавци има едно средно училище и селскостопански техникум. То е от малкото населени места, извън общинските центрове, където работят две лекарски практики и от началото на юни още започне работа още една, уточнява кметът.
 
Скорчев, който е кмет първи мандат, често хваща лопатата и мотиката, за да помага в парка на 15-та работници, назначени по временната заетост в центъра. Пие си и кафето с тях.
 
Бившият спортист е подсигурил и безплатно пътуване до Видин. Всеки четвъртък, точно в 10 часа, от центъра на Дунавци към Видин тръгва 50-местен автобус. Рейсът превозва в двете посоки безработни, пенсионери и социално слаби напълно безплатно. Всеки си има персонална специална карта, за да не се злоупотребява.
 
Скорчев работи и по организацията на футболен мач между ветераните на „Левски Спартак“ и местния отбор тим „Дунав“, който играе в първа "А" окръжна група.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase