Металурзите протестираха и в София. Снимка: Bulphoto

Металурзите от "Оловно-цинковия комплекс" в Кърджали подновяват протестите си заради неясното бъдеще на предприятието. Това съобщиха от националния стачен комитет към КНСБ в съобщение до медиите.

Във вторник (8 май) сутринта металурзите организират митинг-протест, като за един час ще блокират едно от централните кръстовища в града и ще спрат движението на автомобили.

Поводът металурзите отново да излязат на улицата е, че до момента няма никаква информация за хода на разговорите между банките-кредитори и потенциалните инвеститори, съобщават от синдиката.

Заради неяснотата за бъдещето на комбината металурзите масово напускат, без да се съобразяват с дадения от премиера Борисов в средата на април едномесечен срок за приключване на преговорите между кредиторите и потенциалните инвеститори.

Още по темата
Неизплатената сума за работни заплати в дружеството е близо 1,5 милион лева.

Преди две седмици стана ясно, че полският консорциум „Силезия”АД проявява интерес да наеме "Оловно-цинковия комплекс" в Кърджали за три години и има готовност за изплащане на дължимите заплати на работниците.

Анализ за финансовото състояние на дружеството показва, че за да се пусне отново в експлоатация, са необходими над 3 милиона лева.

Още икономически новини от България четет в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase