И Бойко Борисов не успя да ускокои протестиращите. Снимка: БТА

Протестът на металурзите от ОЦК Кърджали продължава и днес въпреки срещата с министър-председателя Бойко Борисов във вторник.

В 9.30 часа около 300 работници в знак на протест пак затвориха пътя за Хасково.

Чакащите за заплати от месеци металурзи скандираха "И преди и сега всичко е лъжа", въпреки уверенията на премиера Борисов, че нещата ще се нормализират.

Преди ден Борисов обяви, че правителството и банките кредитори на "ОЦК" АД Кърджали преговарят за привличането на чуждестранен мениджър, който да поеме управлението на комбината.

"Мисля, че ги убедих (бел.р. банките) да не фалират предприятието, както и да намерим инструмент то да заработи и заплатите да бъдат платени“, заяви при срещата си с протестиращите Борисов. Той обаче не се ангажира със срок за плащане на дължимите заплати на металурзите.

Още по темата

От КНСБ настояват от средствата, които ще бъдат получени от фирмата на Валентин Захариев за сделката с "Горубсо – Мадан" АД, да бъдат заделени средства за изплащане на дължимите заплати в размер на над 1 100 000 лв. на металоработниците от ОЦК.

Същевременно собственикът на комбината Кърджали Валентин Захариев отмени насрочената за днес пресконференция, на която трябваше да бъде казана "истината за ОЦК Кърджали".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase