Атанас Кръстев. Снимка: Dnes.bg

Предприятието „Горубсо" - Мадан е тласкано към умишлен фалит”. Това заяви синдикалният лидер на КТ „Подкрепа” в Пловдив Атанас Кръстев. Според него схемата за разграбване на предприятието е престъпна и антихуманна.

Синдикатите са на мнение, че е нечовешко с месеци хората да не получават заплати, а предприятието да е разграбвано под носа на институциите.

Още по темата
„Самата схема на концесия е печеливша, но проблемът идва от изпомпването на средствата”, коментира още Кръстев.Той подозира, че Мадан страда, защото ръководството на дружеството е прикривало съответните данъци от държавата.

Според синдикалната организация, която защитава правата на миньорите, проверката на финансовия министър Симеон Дянков в предприятието е закъсняла.

От КТ „Подкрепа” ще сезират данъчните, прокуратурата и икономическа полиция за престъпленията, извършвани в предприятието. По тяхна информация задълженията възлизат на 16 милиона лева. За стотици семейства от община Мадан, работата на предприятието е единствения начин, за да изкарват прехраната си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase