Снимка: Булфото

С 10 стотинки по-евтин хляб ще ядат от днес хасковлии. Добрата новина идва от най-големия производител в региона - бившия държавен хлебозавод.

Най-масовият бял хляб ще струва 65 стотинки, а нарязан се продава за 70. Типовият хляб е на същата цена. Толкова струва и белия и типовия ръжен. Хлябът за тостери е 1 лев.

"Причината да намалим насъщния е цена на тон пшеница, която се търгува с около 30-40 евро", съобщи шефът на хлебозавода Тодю Тодев.

Според председателя на Съюза на хлебопроизводителите в региона Янчо Вутов стойността на тон пшеница не е намаляла, напротив според Софийска стокова борса цената дори има ръст с около 48 лева на тон.

"Дори и цитираното намаление да е вярно, то би се отразило на цената на хляба максимум с 2-3 стотинки надолу", коментира той. Според него това е поредният опит за извиване на ръцете на малките производители.

Dnes.bg припомня, че 10 дни преди изборите хлябът в Хасково поевтиня с 20 стотинки, сега 10 дни преди Коледа цената му отново бе намалена. Този път с 10 стотинки. Бившият държавен хлебозавод в Хасково държи около 40% от пазарния дял в областта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase