Полицаи претърсват една от къщите на Рашкови на 9 ноември. Снимка: Булфото

„Срамота, всичко е разграбено, няма ни я новата пералня, взели са ни и килимите”, разказа тя пред Dnes.bg.

Съпругата на Цар Киро установила липсите по време на огледа на къщите си.

Допреди дни, когато адвокатът на фамилията посетил имота заедно с „царицата” и сина ѝ „принц” Ангел, покъщнината била на мястото си, но сега я няма. Липсвали и дрехи на Рашкови.

„Някой ги е взел, ще се оплачем в полицията”, категорична е Костадинка Рашкова.

В същото време стана ясно, че РДНСК-Пловдив е издала девет заповеди за премахване на различни незаконни постройки на Рашкови в Катуница.

Още по темата
„За тези имоти няма представени документи да са законни нито от представители на фамилията, нито от архива на Община Садово”, категорична е Мария Дончева, директор на РДНСК за Южен централен район.

Според нея дори при евентуално обжалване на заповедите от страна на Рашкови деветте постройки ще бъдат съборени рано или късно.

„Нека държавата купи имотите на фамилията или намери купувач, за да се изнесат от селото, тъй като в момента тя е абдикирала и дискриминира клиентите ми”, заяви адвокатът на Рашкови – Васил Марков.

Според него полицията не е осигурила сигурността на семейството.

В четвъртък следобед на закрито заседание Районният съд в Пловдив е дал разрешение да се отворят банковите сметки на ромската фамилия от Катуница. Причината е искане на Окръжната прокуратура, която води досъдебно производство за укрити данъци от страна на Цар Киро.

През втория ден на претърсването на имотите на Рашкови с металотърсачи злато не беше открито. Копаенето за благородни метали продължава и в петък.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase