Една от къщите на фамилия Рашкови. Снимка: Архив, Булфото

Ново напрежение имаше в пловдивското село Катуница този следобед. То беше предизвикано от появата на наследника на т.нар. Цар Киро – „принц” Ангел, и „царица” Костадинка, които дошли в селото със своя адвокат, под предлог, че трябва да си вземат дрехи от неопожарените къщи. 

Жители забелязали „царския” син и бързо се отправили към палатите на фамилия Рашкови. Има информация, че те са замеряли Ангел Рашков и автомобила му с камъни.

„В районното управление в Асеновград се разпитват очевидците на инцидента”, съобщи за Dnes.bg шефът на полицията в Пловдив Тодор Чонов.

Той увери, че на място има достатъчно полицейско присъствие, за да се предотврати ново напрежение. Чонов е категоричен, че към този час положението в село Катуница е спокойно.

„Не се ли срамуват да идват тук, след като погубиха два млади живота – тези на Ангел и Павел”, коментира пред Dnes.bg съседът на момчетата Стоян Тютюнаров.

„Онзи ден видях Костадинка – жената на Киро, да се разправя с полицаите, че месото във фризерите й се развалило, това е повече от наглост”, каза майката на починалия Павел – Райна Толева.

Хората от Катуница искат възмездие и подозират, че досега някой е закрилял ромската фамилия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase