Снимка: Булфото

Над 150 руски туристи се очаква да излетят тази вечер от България със специален полет на авиокомпания "Россия", съобщи пред ИТАР-ТАСС ръководителят на пресслужбата на Ростуризъм Олег Мосеев.

За полета е предвиден самолет Еърбъс А320, който може да побере 156 пътници. Самолетът ще излети от Варна за Санкт Петербург.

Според съобщение на Ростуризъм регистрацията на пътниците ще започне в 20,30 часа българско време, а полетът е насрочен за 22,30 ч.

По думите на Мосеев на самолета първо ще бъдат качени туристически групи – семейства с деца и възрастни хора, а след това свободните места ще бъдат запълнени с индивидуални туристи.

Още по темата
Относно руските туристи, които ще останат в България след днешния полет, Мосеев отбеляза, че "за конкретен брой в момента е трудно да се говори". Още полети са предвидени за 23 и 30 септември.

По данни на Ростуризъм от снощи в България са останали 358 туристи от Русия.

"Надяваме се, че правителството на България най-накрая все пак ще реагира на ситуацията", заяви Олег Мосеев, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Драмата с блокираните в страната ни руски туристи е от миналата седмица. На 9 септември 500 души не успяха да излетят за страната си, след като авиокомпанията Bulgaria Air отказа да извърши резервираните от „Алма тур“ полети заради дълг от 7 млн. лева.

ИТАР-ТАСС съобщава, че в резултат на отменените полети в България бяха блокирани 900 руски граждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase