Сценарий, достоен за филм от Холивуд, може да се напише след голяма акция по издирването на 11-годишно кувейтче, което се изгуби при разходка в местността Чудните мостове. Детето било част от организирана туристическа група на граждани от Кувейт, които посетили района.

Момчето е едно от десетте деца на кувейтско семейство, които са на посещение в България. То се скарало с майка си, изостанало от групата и тръгнало по друга пътека. Така се загубило.

„За по-малко от половин час стиковахме действията си и започнахме издирване”, съобщиха за Dnes.bg от МВР-Смолян.

В спасителната акция участие взели 42 спасители – 17 полицаи, 6 служители на Планинската спасителна служба, 4 пожарникари, 15 доброволци от близкото село Забърдо и две полицейски кучета.

4 часа всички те обходили местоността Чудните мостове в опит да намерят изгубеното кувейтче.

„Доброволците дори си рискуваха живота в опит да намерят детето, защото се изкачваха по стръмни склонове и влизаха в дълбоките води на реката”, разказа пред Dnes.bg кемът на Забърдо Валентин Черпоков.

След 4-часово издирване 11-годишното момче е намерено живо и здраво, но малко изплашено. То е върнато на родителите. После кувейците са продължили туристическата си обиколка в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase