Снимка: БТА

43-годишният шофьор Светослав Димитров, който беше привлечен като обвиняем заради смъртта на осем души при зверската катастрофа на автобус на магистрала „Тракия”, настоява за по-нисък размер на мярката му „парична гаранция”. Това съобщиха за Dnes.bg от Окръжната прокуратура в Пловдив.

В петък шофьорът на катастрофиралия автобус беше освободен от следствения арест с „парична гаранция” от 5000 лева. Парите той трябваше да внесе в 7-дневен срок.

Светослав Димитров обаче обжалва размера на гаранцията, защото няма толкова пари. В мотивите за обжалването той е посочил, че има три деца, съпруга с психични отклонения и живее бедно.

Съдът трябва да се произнесе по искането на шофьора.

Още по темата

До момента разследващите продължават да работят по версиите човешка грешка или техническа неизправност на катастрофиралия на магистралата автобус.

Източници на Dnes.bg сред разследващите инцидента споделиха, че срещу шофьора няма сериозни доказателства да е виновен за инцидента.

Той не е заспивал зад волана, както се твърдеше след катастрофата. Най-вероятната причина за тежкия инцидент е техническа неизправност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase