Снимка: БТА

Тялото на една от жертвите на зверската катастрофа на магистрала „Тракия” остава в Съдебна медицина – Пловдив. Никой все още не е потърсил жената, която е германска гражданка.

"Уведомили сме немското посолство в София, като идентифицирането е затруднено, защото трудно може да се установи самоличността на жертвата”, съобщиха за Dnes.bg от Окръжната прокуратура в Пловдив.

Знае се само, че жената е родена през 1945 година и в себе си е носила немски паспорт. Тя е най-възрастната жертва на жестоката автобусна катастрофа от 15 юни, която отне 8 човешки живота и изпрати 16 души в болница.

От прокуратурата уточниха, че първоначално посочената за жертва при пътния ад Румяна Родригес не е загинала.

Още по темата
"Проблемът по идентифицирането произтече от факта, че първоначално подаденият сигнал се е отнасял до г-жа Родригес.Това наложи извършването на множество проверки и проучване на документи", отбелязват от прокуратурата.

"Толкова години работя тук, такава трагедия не съм виждал, всички загинали са с тежки травми и изпращаме телата им в запечатани ковчези, за да не стресираме близките им допълнително”, разказа санитарят от патологията Стоян Натев.

Разследващите продължават да изясняват причините за инцидента, като окончателно ще се произнесат до две седмици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase