Дафинка Семерджиева – председател на ГЕРБ-Пещера. Снимка: Областна администрация Пазарджик

След като ГЕРБ се разграничи от действията на депутатката и шеф на общинската си структура в Пещера Красимира Симеонова, днес си избра нов председател – Дафинка Семерджиева.

От тримата номинирани за поста Семерджиева получи най-много гласове – 90. Тя е заместник областен управител на Пазарджик.

Преди година тъмносиният заместник на Иван Костов – Даниел Митов, обвини ГЕРБаджии от областта, че изолират ДСБ в полза на БСП.

Тогава стана ясно, че братът на Дафинка Семерджиева е женен за дъщерята на червения депутат Георги Петърнейчев.

Кметът на Пещера Стилиян Варсанов остана втори с 47 гласа. Именно той връчи наградите на победителите в злополучното училищно състезание през април, когато учениците изписаха: "Ние сме ГЕРБ, с теб сме по-силни".

Третият кандидат беше Десислава Костадинова, тя получи едва 45 гласа.

До събранието за избор на нов председател на ГЕРБ-Пещера се стигна, след като Изпълнителната комисия на партията отстрани Красимира Симеонова, заради използването на деца за политическата агитация в състезанието през април.

Още по темата

Тогава поискаха и отстраняването й от парламентарната комисия по правата на човека, вероизповеданията, жалбите и петициите на гражданите.

Снимката й обаче още стои на зам.-председателското място в комисията.

Заради скандала в Пещера беше освободена и организационният секретар на ГЕРБ-Пещера Галина Воденичарова. В момента временно изпълняващ длъжността е Иван Иванов – областният координатор на партията. Новият секретар на партията ще бъде избран на 9 май.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase