Снимка: Булфото

Дежурните лекари, които заместват личните, нямали право да издават смъртен акт след 19,00 часа.

Това е причината тялото на внезапно починалата в понеделник вечерта варненка да престои цяла нощ в мазето на жилищния блок.

Уточнението бе направено от полицията в морския град по повод изгоненото от хазаина семейство с борч към него в размер от 34 лева.

По информация на органите на реда във Варна сигналът за починалата жена, майка на четири деца, е подаден около 20,00 часа в Трето РУП. Незабавно на място е изпратен автопатрул, който установил, че се касае за естествена смърт.

Дежурните полицаи се свързали с личната лекарка на починалата, която обяснила, че за смъртен акт през почивните дни близките могат да се обърнат в ДКЦ Владиславово.

Още по темата

Автопатрулът отишъл в поликлиниката, а дежурният лекар съобщил, не може да издава смъртен акт след 19,00 часа, когато замества свои колеги.

Накрая станало ясно, че личната лекарка на починалата на стълбището жена ще свърши тази работа, но... на следващата сутрин в 7,00 часа, когато започва работният й ден.

Така поради липсата на семеен дом трупът на жената прекарал нощта в мазето, за да не стои на площадката между втория и третия етаж, където нощували осиротелите деца и техният баща.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase