Снимка: Dnes.bg

Ямбол е добро място за живеене едва според 32% от живеещите в града. Този дял е най-ниският сред изследвани 30 общини в цялата страна, сочи заключение от направеното представително за община Ямбол изследване за удовлетвореността от местната власт, проведено от Гражданско сдружение „Видовден“.

Удовлетворените от работата на общинската администрация са 33,6%. Едва 17,5% от анкетираните 401 ямболци над 18 години дават много добра и отлична оценка на кмета, а само 7,5 на сто на Общинския съвет в Ямбол.

Според изследването социално-икономическата ситуация в града се определя като по-лоша в сравнение с останалите областни центрове, а безработицата е проблем от първостепенна важност за живеещите в Ямбол.

87% от ямболци смятат, че местната власт не представлява и не защитава интересите на гражданите, а 70 на сто обвиняват местните политици, че не изпълняват предизборните си обещания.

От гражданското сдружение намират разминаване, на база изследването, между политическия и обществения ред и дефицит на политически мнения по дефинираните от гражданите проблемни области.

Освен Ямбол в дъното на класацията по удовлетвореност от местната власт се нареждат още общините Видин, Враца и Сливен.

Резултатите от изследването, проведено между 7 и 10 март по метода на телефонното интервю в дома, са представени на кмета на Ямбол. Обобщението на резултатите от проведеното изследване в 30-те общини ще бъде готово през месец май.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase