Гражданска инициатива „Справедливост“ и Национална асоциация на потребителите на обществената услуга питейно-битово водоснабдяване са двете сдружения внесли в Сливенския окръжен съд колективен иск срещу ВиК Сливен.

Искът е в размер на 18 200 лева и обхваща периода от 1.01. до 31.01.2006 година.

Сумата представлява обезщетение за нанесени имуществени вреди на изправните платци на питейно-битова вода на територията на област Сливен.

С колективния иск се настоява и за предприемане от водоснабдителното дружество на действия, гарантиращи преустановяване на незаконната и дискриминационна практика за заплащане от страна на изправните платци и на водата от некоректните ползватели.

След отхвърляне искането на ВиК-Сливен за прекратяване на делото, Сливенският окръжен съд с определение задължи двете сдружения, внесли колективния иск, да разгласят в рамките на един месец съдържанието на иска в три сливенски вестника и на сайтовете си.

Това означава по думите на говорителя на съда, че всеки един пълнолетен гражданин на област Сливен, който се чувства ощетен от водоснабдителното дружество, може да се присъедини към колективния иск след изтичане на сроковете по определението и обжалването.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase