Снимка: Булфото

"Областният управител и заместникът му ме изпратиха за да ми дадете пари за лечение“. По този сценарий Йорданка Гешева от Ямбол събира средства от граждани и фирми на територията на общината.

Сигналите за злоупотребата са постъпили в областна администрация Ямбол.

Оттам реагираха веднага и заявиха, че лицето Йорданка Гешева не е упълномощавано да иска и набира каквито и да е средства и помощи от името на областния управител Таня Димитрова и заместника й Нели Кадиева, нито има съгласието им да използва имената и длъжностите им за набиране на средства за лечение и живот.

Областният управител и заместникът й не набират средства за лечение под никаква форма, уточниха от областната администрация.

Преди няколко месеца Йорданка Гешева се е обърнала за съдействие към областна администрация, представяйки свой здравословен проблем.

Като институция областна администрация е направила необходимото, като е ангажирала Районната здравноосигурителна каса, службите „Социално подпомагане” и „Бюро по труда” за намиране на решение на проблемите на Гешева. Предложени й са били варианти за социална интеграция. 

От областна администрация алармират за злоупотребата и се извиняват на засегнатите граждани и фирми, като призовават всички, които са били измамени от Йорданка Гешева, да се обърнат към органите на МВР или в областната администрация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase