Полицаят от Второ РУП в Пловдив Добрин Дренски е дисциплинарно уволнен от системата на МВР заради превишаване на служебните си задължения, съобщи директорът на ОДП старши комисар Тодор Чонов.

С порицание за срок от една година е наказан и началник група „Криминална полиция” във Второ РУП Павел Тютюков и колегата му Лъчезар Самаров.

Причината за тежките санкции е инцидент, станал на 6 ноември 2010 година.

Тогава в пловдивски хотел клиенти се оплакаха, че служителят от рецепцията Стефан Бофиров е откраднал от стаята им 1060 лева.

Бофиров, 23-годишен студент по информатика, бил закаран в полицията.

"След като ме разпитваха 40 минути, четирима от петте присъстващи на разпита полицаи започнаха зверски да ме бият. Удряха ме с юмруци и шамари по лицето и ушите, налагаха ми дланите с пръчка, а единият ме биеше с празна бутилка от кола“,  сподели пред кореспондента на Dnes.bg пострадалият Стефан Бофиров.

След като е бит от униформените, младежът е бил освободен.

Още по темата

Той е бил освидетелстван в Съдебна медицина. Лекарите констатирали, че има спукано тъпанче на едното ухо.

По случая са разпитани над 20 свидетели. По нареждане на старши комисар Тодор Чонов е била съставена комисия, която е установила надвишаване правата на полицаите и груби нарушения.

"Наложените диспиплинарни наказания са единствено и само заради уронване престижа на МВР и нарушение на етичния кодекс“, подчерта Чонов.

Той се извини от свое име и от името на дирекцията на пострадалия Бофиров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase