Окръжната прокуратура в Ямбол повдигна четвърто обвинение срещу кмета на града Георги Славов.

Градоначалникът е привлечен като обвиняем за присвояване на сума от 10 000 лв. и за умишлена безстопанственост, довела до щети от 324 000 лв. при изпълнението на обществена поръчка за ремонт на осем улици в Ямбол със средства от европейските фондове, посочи Божидаров.

В момента тече процедура по запознаване с материалите, съобщи прокурор Милен Божидаров, говорител на окръжната прокуратура и обвинител по делото.

Dnes.bg припомня, че настоящото повдигнато обвинение срещу кмета на Ямбол Георги Славов е четвърто поред.

Първото, за което има и произнесена присъда от 5 години лишаване от свобода и отнемане на възможността да заема кметски пост за срок от 6 години, е на Ямболския окръжен съд.

То бе повдигнато за извършване на длъжностно престъпление и превишаване на правата при сключване на договор за обществена поръчка за изграждане на водопровод и канализация на две ямболски улици, с което община Ямбол е ощетена с 2 090 385 лв.

Очаква се Бургаският апелативен съд да се произнесе по обжалването на присъдата в началото на февруари.

Още по темата

Второто обвинение срещу ямболския градоначалник е за нарушаване Закона за обществените поръчки при определяне на фирма за издаване на общински информационен бюлетин. Щетата за общинския бюджет е за 20 хиляди лева.

В третото обвинение се посочва, че кметът на Ямбол отново е нарушил разпоредбите на Закона за обществените поръчки при възлагане ремонта на спортна зала „Диана“, тъй като в този момент общината не е разполагала с необходимия финансов ресурс и не е имало решение на общинския съвет. Нанесената щета е определена в размер на 30 000 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase