Снимка: БГНЕС

Очаква се днес да бъде напълно възстановено електрозахранването по Черноморието, където в петък две аварии оставиха без ток курортите северно от Бургас.

Аварията на електропровода "Ахелой", беше отстранена към 18,30 часа вчера по данни на Електроенергийния системен оператор.

Все още обаче не е възстановено нормалното електроподаване в района на голямата авария на електропровод 110 kV "Галатея".

Още по темата
Силният дъжд, който валя в региона, затрудни работата по замяната на стълба и възстановяването на захранването.

Екипи на "Гражданска защита" са оказали съдействие на НЕК с високопроходима верижна машина за транспортиране до мястото на аварията, тъй като местността е непреходима.

Остава в сила режима на тока за района на север от Бургас по схемата - един час със захранване – един час без захранване.

40 полицаи допълнително охраняват Слънчев бряг от тази нощ до отстраняване на аварията с електрозахранването.

20 от тях са осигурени от полицията в Несебър и още 20 от Специализирания отряд и Жандармерията в Бургас.

Това съобщи министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков, който се срещна снощи в "Слънчев бряг" с хотелиери и туроператори от засегнатите курорти.

От НЕК са съставили график за действията на аварийните екипи, според който най-късно до 21 часа днес трябва да бъде пуснат в експлоатация електропровод 110 kV "Галатея".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase